Blog

Kneipp tusfürdők

Kneipp Magyarország
2021.02.26 05:02
Kneipp tusfürdők

A hideg zuhanyozás erősíti a test védekező képességét és az immunrendszert is, ami különösen előnyös a hideg évszakban.

A zuhanyzás.

A víz segítségével történő tisztálkodás már a kezdetektől az emberiség egyik személyes higiéniai rituáléja volt. Az ókori Görögországban is az emberek nagy jelentőséget tulajdonítottak a fizikai higiéniának. Az ókori Rómában a nyilvános fürdőhelyek kettős szerepet játszottak: az ott található termálfürdőket és fürdőhelyeket nem csak a test tisztítására használták, hanem a rómaiak társadalmi találkozási pontjai is voltak, például üzleti tárgyalások céljából.

A ma ismert zuhanyzó Franciaországból származik. A 19. századi Franciaországban az első zuhanykabinokat terápiás célból használták pszichiátriai intézményekben. A börtönök, a bentlakásos iskolák és a laktanyák hamarosan átvették ezeket a zuhanykonstrukciókat a tömegek gyors testtisztításáért. Néhány év után a zuhanyozás megérkezett a társadalomba is. A tisztító hatás mellett néhány gyógyító felismerte a víz terápiás hatását is. Köztük a Kneipp márka megalapítója, Sebastian Kneipp, aki vízkúrájával vált híressé.

A zuhanyozás fő célja, hogy megszabadítsa a testet a szennyeződéstől. Mindennapi rutinunk része a napi egy-kétszeri zuhanyozás. Átfogó alkalmazási tanulmányaink és kompatibilitási tesztjeink azt mutatják, hogy a bőr nedvessége a napi tisztítás során is megmarad, és a bőr hidrolipid filmje nem pusztul el. A hidrolipid film megvédi bőrét a baktériumok behatolásától, de támogatja a nedvesség tárolásában is. Időtartamát tekintve azonban a következők érvényesek: minél rövidebb, annál jobb. Hét-tíz perc elegendő a gyors zuhanyozáshoz.

A Kneipp bőrszakértői a langyos zuhanyt javasolják, 36 Celsius fokon. Mert a langyos víz jótékonyan hat, anélkül, hogy szükségtelenül kiszárítaná a bőrt. Ez azt jelenti: a szennyeződéseket alaposan eltávolítják, anélkül, hogy befolyásolnák a bőr természetes védőrétegét. Forró zuhanyozás nem ajánlott, mivel a forró víz kiegyensúlyozatlanná teszi a bőr lipidszerkezetét, így kiszárítja a bőrt. 

A hideg zuhany új energiát ad és aktiváló hatást fejt ki. A hideg zuhanyozás erősíti a test védekező képességét és az immunrendszert is, ami különösen előnyös a hideg évszakban. A hideg zápor a bőrünket is feszesebbé teszi, ami pozitív hatással lehet a narancsbőrre és az első apróbb ráncokra.

A Kneipp tusfürdők természetes olajokkal és natúr esszenciákkal varázsolják selymesen puhává a bőrt zuhanyzás közben. A gyógynövényes ápoló formula érezhetően rugalmasabbá varázsolja bőrünket.

Próbálja ki a Jókedv, vagy Derűs nap változatot és engedje, hogy a Kneipp tusfürdők rabul ejtsék érzékeit.