Blog

Hétköznapi stressz? Merülj el egy kád kellemes fürdővízben és töltődj fel.

Kneipp Magyarország
2022.02.26 09:22
Hétköznapi stressz? Merülj el egy kád kellemes fürdővízben és töltődj fel.

A fürdő élmény minden érzékünket kényezteti.

Íme a Kneipp relaxációs tippjei

  1. Kellemes fürdőszobai hőmérséklet: Nem csak a víz hőmérsékletét kell beállítani, hanem a fürdőszoba hőmérsékletét is 25-30 Celsius fok a tökéletes. Tehát szükség esetén jó előre melegítsd fel a fürdőt – annak érdekében, hogy elkerüld a nagy hőmérséklet-különbséget, amikor újra kijössz a kádból.
  2. Színterápia: 

A színek kellemes légkört teremtenek fürdés közben

A fürdővíz színe a jótékony összetevők és illatanyagok mellett a testre és az elmére is különleges hatást gyakorol. A színek energizálhatják, felpezsdíthetik vagy megnyugtathatják. Például a sárga frissítő és stimuláló hatású. Alkalmas fáradtságra és kedvetlenségre. A kék elősegíti a pihenést, kellemes hangulatot teremt. A tudatos színválasztás hozzájárul a holisztikus légkör megteremtéséhez.

Illatok

A fürdő élmény minden érzékünket kényezteti. Az illatok is hozzájárulnak a kellemes légkör megteremtéséhez. Válaszd ki az igényeidnek és hangulatodnak megfelelő Kneipp fürdőkristályt és élvezd jótékony hatásukat. Használd akár a Cseresznyevirág, a Tökéletes kikapcsolódás, a Szabad légutak, Hát-és deréklazító, vagy Izület-és izomlazító fürdükristályt, tested és lelked egyaránt hálás lesz. Az illatok nemcsak érzékeinknek kellemesek, hanem hatással vannak a közérzetre is. 

  1. Gyertyafény: Ha pihentető fürdőt szeretnél venni, kerüld az erős fényeket. A gyertyák, a legalkalmasabbak a meghitt hangulathoz. 
  2. Kombináld a pihenést az élvezettel

Egészítsd ki a fürdőkádban töltött időt kulináris élvezettel. Egy tea vagy egy friss gyümölcslé támogatja a jó közérzetet. Nem szabad nehéz ételeket enni. A teli gyomor kihívást jelent a test számára. Ha még mindig az emésztéssel van elfoglalva, miközben te a kádban fekszel, ez túlterhelheti a testet, és ennek megfelelően a pihenés sem valósulhat meg.

A Kneipp fürdőkristályok természetes tisztaságú termálsóját az Európában egyedülálló Saline Luisenhall ősi eredetű sókészletéből nyerik évszázados hagyományokat követve. Mentes kémiai adalékoktól, környezeti behatásoktól és természetes nyomelemeket tartalmaz. Növényi ápoló hatóanyagokkal, tartósítószerek, színező anyagok, paraffin-, szilikon- és ásványi olajok nélkül, tapasztalt természetgyógyászok és bőrgyógyászok által kifejlesztve és ellenőrizve.  Bőrbarát jellege egyetemi klinika által igazolva.  

Napjaink fontos kérdése, a fenntarthatóság témaköre szívügye a cégnek - így természetesen ez fontos szempont a csomagolások esetében is.  Egyre gyakrabban használnak újrahasznosított alapanyagokat a termékeknél. Nem véletlen, hogy a Kneipp márka elnyerte a Green Brand kitüntetést. Légy részese a Kneipp élménynek, próbáld ki Te is!